Політика у сфері конфіденційності і персональних даних

Шановні відвідувачі і користувачі!

Керування цим Сайтом здійснюється ТОВ «ДІДЖІТАЛ ВЕНЧЄЗ», реєстраційний код: 35910129, юридичною особою, що зареєстрована і діє відповідно до і згідно з законодавством України (далі - та/або «Адміністрація).

Ми з величезною повагою ставимося до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, що відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; у зв'язку з цим Адміністрація прагне захищати конфіденційність персональних даних, тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту будь-якому і кожному Користувачеві.

З метою реалізації вищевикладеного Адміністрація пропонує Вашій увазі відповідну Політику у сфері персональних даних (докладний опис того, як відбувається процес обробки Ваших персональних (особистих) даних під час використання сервісів та/або будь-яких послуг Сайту, а також під час відвідування Сайту за адресою: http://www.tochka.net).

Якщо у Вас виникають якісь питання щодо конфіденційності і персональних даних, будь ласка, зв'яжіться з Адміністрацією за контактами, вказаними нижче.

Збір та використання персональних даних

При використанні Користувачем сервісів Сайту Адміністрацією здійснюється збір і обробка даних Користувача, а саме:

- даних, що надаються Користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;

- файли cookie;

- ір-адреси;

- параметри і налаштування інтернет-браузерів.

Адміністрація збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім'я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать тощо), які свідомо і добровільно надані суб'єктом персональних даних з метою використання останнім бажаних до надання сервісів Сайту.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в акаунт. Інші відомості по трафіку Користувача не обробляються і не зберігаються.

Звертаємо Вашу увагу: Адміністрація обмежується збором мінімального обсягу інформації, що необхідно винятково для виконання запиту суб'єкта персональних даних. У кожному випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформація, суб'єкт персональних даних буде повідомлений у момент збору такої інформації.

Ми не збираємо інформацію, до збору якої законодавством встановлено певні вимоги, наприклад: інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, обвинувачення у вчиненні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я чи статевого життя (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

NB! Персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Адміністрація збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер Користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та перебування на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка та зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і зберігаються в Базі персональних даних «Користувачі» Сайту http://www.tochka.net. Заяву про реєстрацію бази персональних даних «Користувачі» подано до Державної служби України з питань захисту персональних даних 31.05.2012 року. Заяві було присвоєно номер 276190.

База персональних даних розташована за адресою: 01013, м. Київ, вул. Будіндустрії, 6.

08 серпня 2013 ДСЗПД України здійснено державну реєстрацію БПД «Користувачі» ТОВ «ДІДЖІТАЛ Венчєз» (номер запису в Реєстрі 65022). Державна реєстрація підтверджується відповідним Свідоцтвом.

Мета використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються з метою забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до і для виконання таких законів України (але не винятково): "Про захист персональних даних", "Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», "Про інформацію", "Про рекламу", "Про телекомунікації", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", НД ТЗІ 2.5-010-03 "Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу", а також Статуту ТОВ "ДІДЖІТАЛ ВЕНЧЄЗ» нормативно-правових та інших локальних актів, що регулюють нашу діяльність.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути Користувачем Сайту шляхом видалення свого аккаунта на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні Користувачем сервісів на сторінках Сайту можуть бути наявні коди інших інтернет-ресурсів і третіх осіб, внаслідок чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер Користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

- системи зі збору статистики відвідувань сервісів (наприклад, лічильники Google Analytics, bigmir.net, Yandex Метрика, TNS Україна);

- системи банеропоказів (наприклад, AdRiver, Holder.);

- соціальні плагіни мереж (форумів) (наприклад, Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Yandex).

Системи зі збору статистики відвідувань сервісів, лічильники Google Analytics, рейтинг I.UA, рейтинг bigmir.net, Yandex Метрика, TNS Україна, Gemius

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів Google Analytics, рейтинги I.UA і bigmir.net, Yandex Метрика, TNS Україна, Gemius. Ці сервіси можуть отримувати і обробляти інформацію винятково про те, що ви відвідали сторінку та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

Використання зазначених сервісів нам необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів ми не зберігаємо і не обробляємо.

Відповідно, якщо Користувач з якихось причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням «розлогінитися» (вийти зі свого акаунта), очистити «Cookies» (через свій браузер).

У разі згоди Користувача, так чи інакше, ми рекомендуємо завжди ознайомлюватися з Політикою конфіденційності та/або порядком збору та використання вказаними та аналогічними сервісами персональних даних фізичних осіб для уникнення непорозумінь чи запобігання порушення прав суб'єктів персональних даних, оскільки Ми не несемо відповідальності в частині збору/обробки/використання зазначеними/аналогічними сервісами персональних даних.

Політика конфіденційності сервісу Google Analitics викладена на сторінці http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

Політика конфіденційності сервісу «Рейтинг I.UA» викладена на сторінці http://catalog.i.ua/politics/

Політика конфіденційності сервісу «Рейтинг bigmir.net» викладена на сторінці http://info.bigmir.net/privacy_policy

Політика конфіденційності сервісу Yandex Метрика викладена на сторінці https://legal.yandex.ru/confidential/

Політика конфіденційності сервісу TNS Україна викладена на сторінці https://tns-ua.com/konfidentsialnost

Політика конфіденційності сервісу Gemius викладена на сторінці http://www.gemius.com.ua/politika-konfidencialnosti.html

Системи банеропоказів AdRiver, Holder

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів систем банеропоказів «AdRiver» і «Holder». Дані системи дозволяють коректно відображати рекламні матеріали на нашому сайті, відстежувати ефективність рекламних кампаній. Ці сервіси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що ви відвідали сторінку, та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

Політика конфіденційності сервісу "AdRiver" викладена на сторінці https://www.adriver.ru/about/privacy/

Політика конфіденційності сервісу "Holder" викладена на сторінці http://holder.com.ua/privacy

Соціальні плагіни мереж (форумів) Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Однокласники, Yandex

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів (плагіни, віджети) Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Однокласники, Yandex. Ці плагіни можуть бути кнопками синхронізації аккаунта на Сайті, Like, ретвітнути чи відповідно "Мені подобається". При відкритті сторінки Сайту, оснащеної таким плагіном, Ваш інтернет-браузер безпосередньо підключить вас до серверів Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Однокласники, Yandex і на екрані відобразиться зареєстрований плагін через Браузер. Плагін буде передавати на сервер дані про те, які саме наші Веб-сторінки Ви відвідали.

Якщо у Вас є обліковий запис на Facebook і Ви залогінені через свій аккаунт, то при відвідуванні нашої Веб-сторінки Facebook буде пов'язувати цю інформацію з Вашим акаунтом (за наявності акаунта).

При використанні будь-яких функцій плагіна (наприклад, при натисканні кнопки "Мені подобається", коментуванні) ця інформація також буде синхронізована з Вашим обліковим записом на Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Однокласники, Yandex.

Щоб уникнути зв'язку мереж Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+ або Yandex з нашою Веб-сторінкою і подальшого співвіднесення цієї інформації з Вашим акаунтом, Вам необхідно вийти з облікового запису мережі перед відвідуванням нашої Веб-сторінки.

Більш детальну інформацію про збір і використання даних мережами Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Однокласники, Yandex, а також про права і можливості щодо захисту персональних даних в даному контексті можна знайти в розділі про конфіденційність на Сайтах Facebook, Twitter, ВКонтакте, Google+, Однокласники, Yandex.

- Соціальної мережі Facebook, керування якою відбувається зі штаб-квартири компанії Facebook Inc, Facebook Corporate Office, який знаходиться за адресою: Headquarters 1601 S.California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA, телефон: +1 (650) 543-4800 Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://www.facebook.com/about/privacy/

- Інформаційної мережі Twitter, керування якою здійснюється з офісу компанії Twitter, Inc., Який знаходиться за адресою: 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103, USA, телефон: +1 (415) 222-9958; Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://twitter.com/privacy

- Соціальної мережі "ВКонтакте", керування якою здійснюється з офісу ТОВ "В Контакті", який знаходиться за адресою: вул. Тверська, д. 8, літ. Б, м. Санкт-Петербург, 191015, Росія. Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://vk.com/privacy

- Соціальної мережі Google+, керування якою здійснюється з офісу компанії 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, телефон: +1 (650) 253-0000. Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці http://www.google.com/policies/privacy/

- Соціальної мережі Однокласники, керування якою здійснюється з офісу компанії ТОВ «Однокласники», Російська Федерація, 125167 м. Москва, Ленінградський проспект, д. 39, будова 79. Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці http://www.odnoklassniki.ru/regulations

- Соціального форуму yandex, керування яким здійснюється з офісу компанії ТОВ «ЯНДЕКС» 01030, Київ, вул. Б. Хмельницького 19-21, бізнес-центр «Леонардо», 2-а черга, офіс 30 (6-й пов.). Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://legal.yandex.ru/confidential/

Правила використання технології маркерів звернень (Cookies) і лог-файлів/Свобода вибору

Кукі («Сookie») - це невеликі текстові файли, в які браузер може записувати дані, отримані від сервера. Коли ви переходите на сторінку Сайту, сервер може зчитувати інформацію, що міститься в «Сookie». Зокрема, «Cookies», можуть бути використані для зберігання інформації про реєстрацію на Сайті або певній області, щоб Користувачеві не потрібно було повторно вводити її при подальших відвідинах такого Сайту або його області, маркери звернень, які використовуються на Сайті, пов'язані з персональними даними користувача.

При цьому технології "Cookies" дозволяють зробити безпечним використання Користувачем сервісів Сайту (наприклад, за допомогою функції підтвердження входу Адміністрація може заблокувати і запитати додаткову інформацію у Користувача, який намагається увійти в акаунт за допомогою Веб-браузера, який Користувач раніше не використовував).

Крім того, файли "Cookies" дозволяють відстежувати порушення політики конфіденційності та угод використання Сайту Користувачами або пристроями. Файли "Cookies" допомагають оцінити Адміністрації кількість і частоту запитів, а також виявляти і блокувати тих користувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації за допомогою нашого веб-сайту.

У деяких випадках для надання певних продуктів і послуг Адміністрація звертається до постачальників послуг, які можуть бути нашими партнерами. Останні, своєю чергою, також можуть використовувати "Cookies", щоб персоналізувати активність користувачів щодо відповідних додатків партнера; або якщо це стосується реклами, то "Cookies" може бути використано партнером для визначення факту показу реклами і реакції Користувача.

При цьому ми не використовуємо файли "Cookies" для збору інформації про активність Користувача на інших сайтах з метою показу реклами. Однак ми можемо використовувати анонімні (знеособлені) або узагальнені дані для поліпшення якості реклами в цілому, а також з метою дослідження, розробки або тестування нових і чинних послуг (сервісів) Сайту.

На сьогодні використання "Cookies" є стандартною процедурою для більшості Сайтів. Однак, якщо Вам некомфортно використовувати "Cookies", більшість браузерів дозволяють Користувачам відмовитися від використання "Cookies". У такому випадку функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції Сайту можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на Сайт Ви завжди можете видалити "Cookies" після установки, якщо побажаєте.


Лог-файли
- для того щоб належним чином управляти Сайтом, Адміністрація може ідентифікувати категорії користувачів за такими параметрами, як домени і типи браузерів. Ці статистичні дані в їх сукупності передаються веб-фахівцям Адміністрації. Це здійснюється для того, щоб користування Сайтом було приємним для користувачів, а також щоб Сайт був ефективним інформаційним ресурсом.

Безпека неповнолітніх

Ми дуже серйозно ставимося до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв'язку з чим, зі свого боку, звертаємося до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретні цілі і необхідність використання певних інших сервісів Сайту, у разі таких.

Наш Сайт не призначено для Користувачів у віці до 18 років. Згідно з нашою політикою, ми ніколи не проводимо цілеспрямований збір і зберігання інформації про осіб молодше 18 років.

Взаємодія Адміністрації з третіми особами стосовно персональних даних

Адміністрація не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених у цьому розділі. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом у тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Адміністрації.

На Сайті можуть бути посилання на інші Сайти (винятково з інформаціною метою), які у своїй діяльності можуть не використовувати та/або не дотримуватися Політики Адміністрації в сфері конфіденційності і персональних даних.

Звертаємо увагу: при переході за посиланням на інші Сайти дія Політики Адміністрації в сфері конфіденційності і персональних даних на такі Сайти поширюватися не буде. У зв'язку з цим Адміністрація рекомендує переглядати політику у сфері конфіденційності і персональних даних кожного Сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті Користувачів, які проходять через нашу мережу або електронну пошту Користувача, захищені відповідно до законодавства. Тобто Адміністрація жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» Користувача при використанні останнім сервісів Сайту, що регламентовано відповідними локальними актами.

Захист персональних даних

Адміністрація використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза введенням Адміністрації.

Проте Адміністрація забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань з дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Ми надаємо доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних згідно з локальними актами.

Умови доступу до персональних даними

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб'єкта персональних даних, наданої власниками персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог законодавства.

Суб'єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними, за умови надання інформації, встановлених законом.

Відстрочка доступу суб'єкта персональних даних до своїх персональних даних не допускається.

Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п'яти календарних днів.

Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз'ясненням порядку оскарження такого рішення.

Рішення про відстрочення або відмову в доступі до персональних даних може бути оскаржено в суді.

Якщо запит зроблено суб'єктом персональних даних за даними про себе, обов'язок доведення в суді законності відмови у доступі покладається на власника персональних даних, до якого подано запит.

Згідно з законодавством України персональні дані можуть бути передані правоохоронним, судовим органам та іншим установам з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров'я, прав і законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни і безпеки держави.

Права суб'єкта персональних даних

Адміністрація нагадує Вам про Ваші права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних» № 2297-VI, а саме:

- Знати про місцезнаходження бази персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та/або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

- Отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

- На доступ до своїх персональних даних;

- Отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів зо дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних;

- Пред'являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

- Пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

- На захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

- Звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до органів державної влади та посадових осіб, до повноважень яких входить забезпечення захисту персональних даних або до суду.

(1)Так, суб'єкт персональних даних має право звертатися зі скаргами з обробки її персональних даних у ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ, розташовану за адресою:

Україна, 02660, м.Київ, вулиця Марини Раскової, будинок 15.

Конт. тел.: +38 (044) 517-68-00 (канцелярія), тел. гарячої лінії: +38 (044) 541-01-22.

Офіційна інтернет-сторінка Державної служби - http://www.ombudsman.gov.ua/ua/page/zpd/info/.

NB! З 1 січня 2014 року набули чинності зміни до Закону України «Про захист персональних даних», внесені Законом ВР № 383 - VII від 03 липня 2013 року, згідно з якими:

(a) - Державна служба України з питань захисту персональних даних втрачає свої повноваження.

(б) - Органом у сфері захисту персональних даних визначений Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен), який наділяється повноваженнями здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства України у сфері захисту персональних даних.

Вся необхідна інформація представлена в розділі «Захист персональних даних» на офіційному веб-сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини
http://www.ombudsman.gov.ua

(2)Якщо Ви хочете оновити свої персональні дані, які були Вами надані Адміністрації, або є якісь зауваження, побажання чи претензіъ щодо Ваших персональних даних, які ми зберігаємо або використовуємо, будь ласка, звертайтеся до нас:

електронною поштою:feedback@tochka.net

або напишіть листа за адресою: 01033, м. Київ, вул. Гайдара, 50.

Особою, відповідальною за організацію обробки персональних даних БПД «Користувачі Сайту» ТОВ "ДІДЖІТАЛ ВЕНЧЄЗ" (власник БПД) є Селіванов Сергій Миколайович.

- Застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

- Вносити застереження про обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

- Відкликати згоду на обробку персональних даних;

- Знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

- На захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Зміни

До Чинної політики конфіденційності можуть вноситися відповідні зміни. При цьому права суб'єктів персональних даних, згадані в цій Політиці конфіденційності в редакції на відповідну дату, без їхньої згоди зміні не підлягають.

Будь-які зміни до Політики конфіденційності публікуються на Сайті. Щоб уникнути будь-яких непорозумінь щодо обізнаності з внесених змін, ми переконливо рекомендуємо звертатися до цієї Політики конфіденційності регулярно.

Бажаємо приємно і з користю провести час на нашому ресурсі!

Дата останнього оновлення 12.02.2014 р.